For dig, der vil mere med din 10. klasse

I 10. klasse er der vægt på både det teoretiske og det praktiske. Du bliver dygtigere til de fag, du kender fra grundskolen, men du får også nye spændende fag, alt efter hvilken linje, du vælger. I løbet af året finder du ud af, om fx businessfagene eller de tekniske fag er noget for dig, mens du holder alle muligheder åbne.

Du kan selvfølgelig vælge alle slags ungdomsuddannelser efter 10. klasse på U/NORD.

Hvilken 10. klasse skal du vælge?

På U/NORD kan du vælge tre typer af 10. klasse: EUD10, EUD eller EUX.

Fælles for linjerne er, at du får nye spændende erhvervsfag, som du ikke får i en almindelig 10. klasse. Forskellen er niveauet på 10. klasse-fagene og typen af erhvervsfag.

Alle linjer tilbyder mange sociale aktiviteter, studietur, foredrag, ud-af-huset aktiviteter og ikke mindst venskaber og godt sammenhold.

I vores 10. klasser opnår du forskellig viden og kompetencer, der giver dig et godt grundlag for at vælge din kommende ungdomsuddannelse. Alle 10. klasser kan selvfølgelig bruges til alle ungdomsuddannelser, så du kan bruge året til at teste din interesser uden at lægge dig fast på noget bestemt.

10. klasse på U/NORD minder om en almindelig 10. klasse i sin opbygning. Dog får du erhvervsfag som salg, design, teknik, markedsføring og håndværk. På den måde får du et indblik i mulighederne med en erhvervsuddannelse.

Hvis du ikke opfylder adgangskravene til en ungdomsuddannelse, eller er usikker på, hvilken uddannelse du skal vælge, så er 10. klasse på U/NORD en rigtig god mulighed for at hæve dine karakterer og samtidig finde ud af, om en erhvervsuddannelse er noget for dig.

Vi lægger vægt på virkelighedsnær undervisning, hvor I blandt andet skal arbejde med bæredygtige projekter med rigtige virksomheder. I skal udarbejde salgskampagner og have indblik i IT, medier og økonomi, og I skal være med til at tegne og bygge et minihus.

Du kan tage denne retning på Hillerød Handelsskole.

Kan du lide at arbejde kreativt og innovativt og omsætte idéer til handling og færdige produkter? Kan du lide at bruge både hænder og hoved, og kunne du tænke dig at blive dygtigere til de klassiske håndværksfag og samtidig få indblik i eventuelt valg af erhvervsuddannelse? Så er vores 10. klasse EUD noget for dig.

Retningen 10. klasse EUD – håndværk, teknik og design kombinerer en almindelig 10. klasse med 1. del af grundforløbet (GF1) på EUD erhvervsuddannelserne. På den måde får du både 10. klasse samt GF1 på ét år, og sparer derved et halvt år af uddannelsen, hvis du efterfølgende vælger én af de mange EUD erhvervsuddannelser.

Undervisningen foregår hovedsageligt på Hillerød Handelsskole, mens værkstedsfagene foregår på Hillerød Tekniske Skole.

Du kan tage denne retning på Hillerød Handelsskole / Hillerød Tekniske Skole.

Interesserer du dig for salg, ledelse eller innovation? Måske går du rundt med en iværksætter i maven? Eller vil du bare prøve businessfagene af og se, om det er noget for dig?

Så skal du vælge 10. klasse Business. Her kommer du til at dykke ned i salg, handel og markedsføring. Undervisningen er bygget op af temaforløb og erhvervscases, hvor du blandt andet lærer, hvordan du tiltrækker kunder og kommunikerer med mennesker i andre lande, og du får kendskab til de modeller, der bruges i erhvervslivet.

Ud over timerne, der fokuserer på business, bliver du også styrket i de almindelige 10. klasse-fag og bliver klædt på til at fortsætte på en ungdomsuddannelse.

Linjen kombinerer en almindelig 10. klasse med 1. del af grundforløbet (GF1) på EUX uddannelserne. På den måde får du både 10. klasse samt GF1 på en EUX på ét år, og sparer derved et halvt år af uddannelsen, hvis du efterfølgende vælger at læse en erhvervsuddannelse.

Du kan tage denne linje på Hillerød HandelsskoleFrederikssund Handelsskole og Lyngby Handelsskole.

Spar ½ år med en kombineret 10. klasse

Hvis du vælger 10. klasse EUD eller 10. klasse EUX kombinerer du en almindelig 10. klasse med 1. del af grundforløbet på en EUD eller EUX erhvervsuddannelse. På den måde sparer du et halvt år af uddannelsen, hvis du efterfølgende vælger at fortsætte på en erhvervsuddannelse.

Erhvervsuddannelser på U/NORD

Mød eleverne

10 klasse U/NORD erhvervsskole
" Timerne er så spændende, og det er fedt med vores erhvervsfag. Jeg synes, U/NORD er det bedste valg, hvis man gerne vil have en 10. klasse med udfordringer og nye spændende fag "
Camilla – 10. klasse
" Jeg valgte 10. klasse på U/NORD fordi jeg trængte til at prøve noget nyt. En ny skole i en ny by med nye mennesker. Og så ville jeg gerne prøve business-fagene af og se, om det er den retning, jeg skal gå. "
Julie

Se video om 10. klasse på U/NORD

Frederikssund Handelsskole 10. klasse