10 klasse U/NORD erhvervsskole

For dig, der vil mere med din 10. klasse

I 10. klasse er der vægt på både det teoretiske og det praktiske. Du bliver dygtigere til de fag, du kender fra grundskolen, men du får også nye spændende fag, alt efter hvilken linje, du vælger. I løbet af året finder du ud af, om f.eks. business-fagene eller de tekniske fag er noget for dig, mens du holder alle muligheder åbne.

Du kan selvfølgelig vælge alle slags ungdomsuddannelser efter 10. klasse på U/NORD.

Spar ½ år med en kombineret 10. klasse

Hvis du vælger 10. klasse EUD eller 10. klasse EUX kombinerer du en almindelig 10. klasse med 1. del af grundforløbet på en EUD eller EUX erhvervsuddannelse. På den måde sparer du et halvt år af uddannelsen, hvis du efterfølgende vælger at fortsætte på en erhvervsuddannelse.

Erhvervsuddannelser på U/NORD

Mød eleverne

10 klasse U/NORD erhvervsskole
" Timerne er så spændende, og det er fedt med vores erhvervsfag. Jeg synes, U/NORD er det bedste valg, hvis man gerne vil have en 10. klasse med udfordringer og nye spændende fag "
Camilla – 10. klasse

Hvilken 10. klasse skal du vælge?

På U/NORD kan du vælge tre typer af 10. klasse: EUD10, EUD eller EUX.

På alle tre typer får du nye spændende erhvervsfag, som du ikke får i en almindelig 10. klasse. Forskellen er niveauet på 10. klassesfagene og typen af erhvervsfag.

Alle 10. klasser kan bruges til alle ungdomsuddannelser, så du kan bruge året til at teste din interesser uden at lægge dig fast på noget bestemt.

10. klasse på U/NORD minder om en almindelig 10. klasse i sin opbygning. Dog får du erhvervsfag som salg, design, teknik, markedsføring og håndværk. På den måde får du et indblik i mulighederne med en erhvervsuddannelse.

Hvis du ikke opfylder adgangskravene til en ungdomsuddannelse, eller er usikker på, hvilken uddannelse du skal vælge, så er 10. klasse på U/NORD en rigtig god mulighed for at hæve dine karakterer og samtidig finde ud af, om en erhvervsuddannelse er noget for dig.

Under de enkelte skoler kan du se præcis hvilke linjer skolerne udbyder.

10. klasse EUD udbydes med retningen:

  • 10. klasse EUD – Håndværk, teknik og design

10. klasse EUD kombinerer en almindelig 10. klasse med 1. del af grundforløbet (GF1) på EUD erhvervsuddannelserne. På den måde får du både 10. klasse samt 1. del af grundforløbet (GF1) på erhvervsuddannelsen på ét år, og sparer derved et halvt år af uddannelsen, hvis du efterfølgende vælger én af de mange EUD erhvervsuddannelser.

10. klasse EUX- Business

Linjen kombinerer en almindelig 10. klasse med 1. del af Grundforløbet på EUX uddannelserne. På den måde får du både 10. klasse samt 1. del af Grundforløbet på en EUX på ét år, og sparer derved et halvt år af uddannelsen, hvis du efterfølgende vælger at læse en erhvervsuddannelse.

Tempoet er skruet i vejret, for du skal både have 10. klasses fag, tre fag på C-niveau samt Erhvervsfag som f.eks. salg, markedsføring, økonomi, og kommunikation.

Frederikssund Handelsskole 10. klasse