Møbelsnedker

EUD
Snedkerelev arbejder med træ

Som møbelsnedker fremstiller du møbler, inventar, vinduer og døre til hjemmet.

Du kommer både til at arbejde med idé, tegning og planlægning. Du lærer også at samle, pudse og overfladebehandle forskellige produkter.

Du lærer at lave tegninger og beregninger og at bruge materialer og værktøj.

Møbelsnedkeren bruger tit computerstyrede maskiner, når der skal fremstilles flere møbler af samme slags, men du lærer også det traditionelle håndværk med håndværktøj.

Det allerbedste er, når jeg kommer hjem om eftermiddagen, og mine hænder dufter af træ.
Jonas, elev på snedkeruddannelsen

6 ting du i hvert fald kan lære i løbet af uddannelsen

  1. Udarbejdelse af tegninger
  2. Lime, forarbejde og samle møbler
  3. Forskellige former for overfladebehandling, både på maskine og i hånden
  4. Betjene CNC-styrede maskiner til computerstyret fremstilling
  5. Anvende traditionelt håndværktøj i opgaveløsningen
  6. Arbejde med forskellige træsorter

Jobmuligheder

Du kan arbejde i små og store virksomheder, der producerer møbler eller inventar. Du kan også vælge at blive selvstændig med egen virksomhed.

Uddannelsesforløb

Uddannelsen består af et grundforløb samt et hovedforløb, der veksler mellem perioder på din læreplads og perioder på skolen. Er du over 25 år, har du mulighed for at få forkortet uddannelsen på baggrund af praktisk erfaring. Læs mere om mulighederne som voksenlærling.

Grundforløb 1 - varighed ½ år

Hvis du er gået ud af 9. eller 10. klasse for mindre end 14 måneder siden, starter du uddannelsen med grundforløb 1.

På grundforløb 1 vælger du en fagretning, der introducerer dig for en gruppe af erhvervsuddannelser, som har noget fagligt tilfælles. Alle fagretninger klæder dig på til at fortsætte på grundforløb 2 på en EUD-uddannelse. På den måde kan du bruge dit valg af fagretning til at afprøve dine interesser og stadig have alle muligheder for at vælge uddannelse.

Læs om alle fagretningerne på Grundforløb 1

Grundforløb 2 - varighed ½ år

Grundforløb 2 (GF2) skal klæde dig på til at kunne gennemføre hovedforløbet og afsluttes med en grundforløbsprøve. Hvis det er mere end 14 måneder siden, du har afsluttet folkeskolen eller 10. klasse, har du mulighed for at starte direkte på GF2.

Hovedforløb/oplæring

Hovedforløbet på erhvervsuddannelserne veksler mellem oplæringsperioder i en virksomhed og skoleophold på U/NORD. Oplæringsdelen udgør størstedelen af hovedforløbet.

Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve, som består af en mundtlig eksamen samt en praktisk prøve. Prøverne afvikles på det afsluttende skoleophold. Når svendeprøven er bestået, er du udlært og modtager dit svendebrev.

Kan du få en læreplads?

Det er muligt at få en læreplads som møbelsnedker. Især hvis du går efter virksomheder, der både udfører tømrer- og snedkerarbejde.

På U/NORD hjælper vi dig hele vejen igennem, så du får gjort alt for at finde den rigtige læreplads, inden du afslutter grundforløbet. Du bliver blandt andet undervist i at lave et rigtig godt CV, og vi træner dig i, hvordan du møder op i virksomheden, når du er ude for at søge læreplads.

Andre emner, du måske interesserer dig for
Håndværk og erhverv