På U/Nord har du mulighed for at uddanne dig til tømrer

Tømrer

Som tømrer arbejder du især i forbindelse med opsætning, ombygning og vedligeholdelse af byggeri. En del af arbejdet udføres på værkstedet eller ude på byggepladsen. Foruden at arbejde med boliger udfører tømrere bl.a. forskallingsarbejde, som er forme til betonstøbning ved bygning af fx broer og havne.

Når du tilmelder dig uddannelsen på www.optagelse.dk skal du vælge Træfagenes Byggeuddannelse. Under denne uddannelse ligger bl.a. tømrer, men også gulvlægger og tækkemand som specialer. På U/NORD kan du tage grundforløbet på alle tre udannelser, men kun på tømreruddannelsen, kan du også tage hovedforløbet hos os.

Du kan tage uddannelsen til tømrer som EUD eller EUX.

Mød en elev på Tømreruddannelsen.
" Tømrere kan jo bygge alt i træ, det er kun fantasien som sætter begrænsningerne. "
Elev på tømreruddannelsen

Læs mere

Find elevplads

En erhvervsuddannelse er en blanding af skolegang på en erhvervsskole og praktik i en virksomhed, som du indgår en uddannelsesaftale med.

Der er rigtig gode muligheder for at finde ledige praktikpladser – mange virksomheder har faktisk svært ved at få besat alle de ledige pladser, så der er kamp om de dygtige elever.

Læs om at søge praktikplads

Rejs ud i verden

På U/NORD har du mulighed for at tilføre din uddannelse et internationalt element.

Næste hold starter til august 2020

Tilmeld dig nu

Sådan bliver du tømrer

Når du starter på grundforløb 1, skal du vælge en fagretning. En fagretning er et tema, der introducerer dig for en gruppe af erhvervsuddannelser, som har noget fagligt tilfælles. Alle fagretninger giver dig de nødvendige kompetencer for at fortsætte på grundforløb 2, så du kan bruge dit valg af fagretning til at afprøve dine interesser, uden at du lukker nogle døre bag dig.

Varighed: ½ år

Læs mere om fagretningerne på grundforløb 1

Grundforløb 2 (GF2) varer 20 uger og har til formål at give dig forudsætningerne for at kunne gennemføre hovedforløbet. GF2 afsluttes med en grundforløbsprøve.
Varighed: ½ år
Du kan tage Grundforløb 2 på Hillerød Tekniske Skole

Hovedforløbet i erhvervsuddannelserne veksler mellem praktikperioder i en virksomhed og skoleophold på U/NORD. Praktikdelen udgør størstedelen af hovedforløbet.

Du kan tage hovedforløbene på Hillerød Tekniske Skole

Uddannelsen til tømrer afsluttes med en svendeprøve, som består af en mundtlig eksamination samt en praktisk prøve. Prøverne afvikles på det afsluttende skoleophold. Når svendeprøven er bestået, er du udlært og modtager dit svendebrev.