Om mig og min vej til elevplads i en virksomhed

Christian - elev hos Jysk

Christian

Hør Christian fortælle om sin vej til en elevplads i Jysk. Hvilke overvejelser har han gjort sig i forhold til sin uddannelse, og hvorfor er Erhvervsuddannelsen EUD det rigtige for ham?

David - elev hos Salling

David

Hør David fortælle om sin vej til en elevplads i Salling Stormagasin i Århus. Han startede sin uddannelse på EUX Business. Gennem skolen fik han et job hos Salling, som banede vejen til en drømme elevplads i Salling Stormagasins tøjafdeling.

Johan - bliv business

Johan

Hør hvordan Johan kom fra en naturvidenskabelig STX til at være elev hos Magasin og arbejde med online salg i en detailkæde.

Mine arbejdsopgaver og ansvarsområder

Christian handelselev

Christian

Christian nyder at have sine egne ansvarsområder. Hør ham fortælle om, hvad han laver på sit arbejde i løbet af dagen.

David - handelselev

David

David har sine egne ansvarsområder indenfor specifikke tøjmærker. Hør ham fortælle om, hvad han er allermest glad for på sit arbejde.

Johan - digital handel

Johan

Johan ønskede en elevplads indenfor en større virksomhed og der var heldigvis mange elevpladser, da han skulle søge.

Johan er elev indenfor digital handel i Magasin og fortæller i videoen hvordan han fik sin elevplads og hvad han blev spurgt om til jobsamtalen.

Sådan valgte jeg min elevplads

Christian - bliv business

Christian

Christian startede hos Jysk som ungarbejder. Da tiden kom til at søge elevplads, var det meget nærliggende at få en elevplads der, da han var rigtig glad for det.

Christian fortæller om, hvad han lagde vægt på i sin ansøgning som elev.

David - bliv business

David

Salling er lukket ned pga. Corona. Det betyder dog ikke, at David er sendt hjem.

David arbejdede allerede hos Salling inden han skulle have sin elevplads. Det var dog ikke ens betydende med, at han ikke skulle til en jobsamtale.

Hør David fortælle om vejen fra ungarbejder til elev.

Johan - bliv business

Johan

Johan ønskede en elevplads indenfor en større virksomhed og der var heldigvis mange elevpladser, da han skulle søge.

Johan er elev indenfor digital handel i Magasin og fortæller i videoen, hvordan han fik sin elevplads og hvad han blev spurgt om til jobsamtalen.

Kollegaer og samarbejdspartnere – hvem arbejder jeg sammen med på jobbet?

Christian - bliv business

Christian

Christian fortæller her, hvordan han arbejder sammen med alle øvrige medarbejdere i butikken.

Han fortæller, hvordan han og de andre elever får lov til mange ting selvom de “bare” er elever.

David - bliv business

David

David fortæller, hvem der er hans go-to personer i Salling.

Han fortæller også, hvordan opgaverne bliver fordelt i butikken og at kollegaerne er gode til at give feedback og udfordre ham, på det han laver.

Johan - bliv business

Johan

Johan arbejder på tværs af de forskellige kategorier i Magasin.

Han har også været rundt i de andre afdelinger og fortæller her blandt andet, hvordan han har opfølgende samtaler med forskellige medarbejdere i virksomheden.

Hvad drømmer jeg om at bruge min uddannelse til?

Christian

Christian fortæller at have en elevplads i Jysk har bekræftet ham i at det er salg i butik han gerne vil i fremtiden. Jysk som virksomhed udvikler sig hele tiden og der sker noget altid.

Han drømmer om at blive leder og måske på sigt have sin egen butik. Efter sin elevtid starter han som salgsassistent på fuld tid i en anden afdeling for at udvikle de kompetencer han har fået i den butik hvor han var elev.

David

David er detailhandelselev hos Salling. En elevplads han er rigtig glad for og et sted han gerne vi gøre karriere i fremtiden. Han vil gerne i konfektionsafdelingen som er der hvor de sælger jakkesæt og habitter.

David fortæller også, at han syntes at det er fedt at kunne starte som elev og kunne bygge sig op i en af de forskellige niveauer af lederstillinger som der er. Han overvejer at læse Ledelse for at få det teoretiske med. Men intet er sikker endnu, han lever i nuet, som han siger.

Johan

Johan fortæller at han er glad for sin elevplads i Magasin hvor han sidder med digital handel. Han kunne godt tænke sig at blive i virksomheden bagefter, men hvis ikke det kan lade sig gøre kan det sagtens være et andet sted, så længe det er indenfor samme branche.

Johan går med lidt forskellige drømme for fremtiden. Måske på sigt at læse Handel på Universitetet og den anden at starte sin egen virksomhed.

Hvad betyder Bliv-Business for dig?

Christian

Christian fortæller, at han som elev i Jysk har lært rigtig mange ting. Blandt andet har han lært hvordan han reagerer over for forskellige kunder i forskellige situationer.
Ifølge Christian har Jysk givet ham et springbræt til, at komme videre ud i verdenen.

Han har valgt, at rykke til en anden butik indenfor koncernen, hvilket han glæder sig til.

David

David fortæller, at han valgte detailhandelsuddannelsen fordi han elsker at tale med kunder. Det er en hverdag med fart på og med massere af udfordrende opgaver.

Ifølge David har han lært meget om sig selv og sit fag. Han har en passion for tøj og kan godt lide at inspirere andre til at købe det rigtige.

David fortæller, at Salling som er hans praktikplads er et godt sted, at være elev. Der er gode kollegaer og søde chefer.

Johan

Johan fortæller om de forskellige funktioner ved at drive en webshop. F.eks. produkt oprettelser, alt det tekniske bag designet mm.

Han valgte digital handel da det for ham var et nyt og spændende felt med mange muligheder.
Han har lært hvad det vil sige, at have et “rigtigt” arbejde med ansvar, hvor han vokser med opgaven hver dag.

“Business er kort sagt salg af varer, altså handel, – en transaktion af varer mellem dig og en anden” siger Johan.

Kontor Business. Bliv Business. Detailhandelselever.

Hvad er en detailhandelselev?

Når du er detailhandelselev kan, du få elevplads i en butik inden for salg og digital handel – men hvad laver man egentlig som elev?

Her kan du møde elever med forskellige specialer inden for detailhandel.

Hør om deres hverdag i butikkerne, og blive klogere på, hvad det vil sige at være elev.

Sådan bliver du detailhandelselev

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb og afsluttes med en fagprøve.

For at blive detailhandelselev i en virksomhed, skal du have ét af disse grundforløb:

Hvis du er over 25 år
Er du voksen kan du få forkortet din uddannelse, alt efter hvor meget relevant erhvervserfaring du har.
Læs mere om EUV

Når du har afsluttet grundforløbet, skal du ud som elev i en virksomhed. I løbet af de to år som elev, kommer du ind på skolen i ca. 12 uger, alt efter speciale og hvilke valgfag, du og din virksomhed ønsker du tager.

Du skal selv finde din elevplads. Du får hjælp til at søge i løbet af grundforløbet og indenfor Business fagene er der rigtig mange ledige elevpladser i spændende virksomheder.

Om at søge elevplads

Detailhandels-uddannelsen

Med Detailhandelsuddannelsen får du brug for dine evner for salg, enten i butikken med kontakt til kunderne, indretningen af butikken osv. Eller til e-commerce og booste salget online i webshoppen eller på sociale medier.