Om mig og min vej til læreplads i en virksomhed

Rikke - elev hos Visma Logbuy

Rikke

Hør Rikke fortælle om sin vej til en læreplads i Visma Logbuy. Rikke er glad for at prøve nye ting, og synes det digitale marked er spændende at arbejde med. Tag med på hendes rejse i en helt ny verden.

Johan - bliv business

Johan

Hør hvordan Johan kom fra en naturvidenskabelig STX til at være i lære hos Magasin og arbejde med online salg i en detailkæde.

Mine arbejdsopgaver og ansvarsområder

Rikke - digital handelselev

Rikke

Rikke er tilbage på hjemmekontoret og fortæller om hvordan det foregår, når man arbejder med marketing. Hør om de nye spændende opgaver og udfordringer, som hun møder i sit arbejde.

Johan - digital handel

Johan

Johan ønskede en læreplads indenfor en større virksomhed og der var heldigvis mange lærepladser, da han skulle søge.

Johan er lærling indenfor digital handel i Magasin og fortæller i videoen hvordan han fik sin læreplads og hvad han blev spurgt om til jobsamtalen.

Sådan valgte jeg min læreplads

Rikke - Bliv business

Rikke

(Del 1/2) Rikke havde fået at vide, det ville blive svært at få en læreplads indenfor handel, men Rikke var kreativ og endte med en læreplads hos Visma Logbuy.

Rikke fortæller her, hvad hun lavede af research inden hun skulle skrive sin ansøgning.

Rikke - bliv business

Rikke

(Del 2/2) Rikke havde ikke lagt sig fast på en bestemt branche, da hun skulle vælge læreplads.

For Rikke var det mere afstanden til hendes hjem, der fik betydning for valget af virksomhed og dermed branche.

Hun vurderede også virksomheden ud fra, om hun havde erfaring fra tidligere jobs, der kunne være relevant for virksomheden.

Johan - bliv business

Johan

Johan ønskede en læreplads indenfor en større virksomhed og der var heldigvis mange lærepladser, da han skulle søge.

Johan er lærling indenfor digital handel i Magasin og fortæller i videoen, hvordan han fik sin læreplads og hvad han blev spurgt om til jobsamtalen.

Kollegaer og samarbejdspartnere – hvem arbejder jeg sammen med på jobbet?

Rikke - bliv business

Rikke

Rikke er en del af et forholdsvist lille team og kommer omkring alle afdelingerne, så hun kan hjælpe til de fleste steder.

Hun fortæller blandt andet, hvordan samarbejdet er gået under Corona nedlukningen og hvordan hun forbereder sig på næste skoleophold.

Johan - bliv business

Johan

Johan arbejder på tværs af de forskellige kategorier i Magasin.

Han har også været rundt i de andre afdelinger og fortæller her blandt andet, hvordan han har opfølgende samtaler med forskellige medarbejdere i virksomheden.

Hvad drømmer jeg om at bruge min uddannelse til?

Rikke

Rikke er i gang med sin sidste skoleperiode og overvejer allerede nu om hun skal blive på sin læreplads hvis muligheden byder sig. Men hun fortæller også at hun har overvejet at læse videre og måske tage en lederuddannelse.

Hun drømmer også lidt om at finde et firma som sælger inventar til daginstitutioner, da hun på den måde kan kombinere sin nye kontoruddannelse med den viden hun selv har fra tidligere jobs i daginstitutioner.

Johan

Johan fortæller at han er glad for sin læreplads i Magasin hvor han sidder med digital handel. Han kunne godt tænke sig at blive i virksomheden bagefter, men hvis ikke det kan lade sig gøre kan det sagtens være et andet sted, så længe det er indenfor samme branche.

Johan går med lidt forskellige drømme for fremtiden. Måske på sigt at læse handel på universitetet eller at starte sin egen virksomhed.

Hvad betyder Bliv-Business for dig?

Rikke

Rikke fortæller at hun lige har været på skole hvor det stort set var virtuelt. Men trods det har hun lært rigtig meget og har som person rykket sig.

Med Bliv Business har hun fået en bredere forståelse for forskelige virksomheder via cases samt hendes læreplads.

Hun fortæller at hun er rigtig glad for digital handel, da især perioden under corona har gjort, at hun har haft masser at lave selvom det var hjemmearbejde.

Johan

Johan fortæller om de forskellige funktioner ved at drive en webshop. F.eks. produktoprettelser, alt det tekniske bag designet mm.

Han valgte digital handel da det for ham var et nyt og spændende felt med mange muligheder. Han har lært hvad det vil sige, at have et rigtigt arbejde med ansvar, hvor han vokser med opgaven hver dag.

“Business er kort sagt salg af varer, altså handel, – en transaktion af varer mellem dig og en anden” siger Johan.

HTX Kommunikation IT og design

Hvad er en digital handelselev?

Når du er digital handelselev kan, du få læreplads i f.eks. en BtB virksomhed eller i en webshop – men hvad laver man egentlig som elev?

Her kan du møde Rikke og Johan, som er i gang med hhv. Handelsuddannelsen og Detailhandelsuddannelsen – begge med speciale i digital handel.

Hør om deres hverdag som elever, og bliv klogere på, hvad det vil sige at være digital handelselev.

Sådan bliver digital handelselev

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb og afsluttes med en fagprøve.

For at blive digital handelselev i en virksomhed, skal du have ét af disse grundforløb:

Hvis du er over 25 år
Er du voksen kan du få forkortet din uddannelse, alt efter hvor meget relevant erhvervserfaring du har.
Læs mere om EUV

Når du har afsluttet grundforløbet, skal du ud som elev i en virksomhed. I løbet af de to år som elev, kommer du ind på skolen i ca. 12 uger, alt efter speciale og hvilke valgfag, du og din virksomhed ønsker du tager.

Du skal selv finde din læreplads. Du får hjælp til at søge i løbet af grundforløbet og indenfor Businessfagene er der rigtig mange ledige lærepladser i spændende virksomheder.

Om at søge læreplads

Digital handel

Med specialet Digital handel får du brug for dine evner for salg og digital analyse. Du kommer til at arbejde med e-commerce og med at booste salget online i webshoppen eller på sociale medier - enten overfor forbrugere (B2C) eller til andre virksomheder (B2B)