Kontor Business. Bliv Business. Detailhandelselever.

Hvad er en handelselev?

Når du er handelselev, kan du få elevplads inden for salg, digital handel, auto, indkøb og logistik – men hvad laver man egentlig som elev?

Her kan du møde elever med forskellige specialer inden for handel.

Hør om deres hverdag i virksomhederne, og blive klogere på, hvad det vil sige at være elev.

Om mig og min vej til elevplads i en virksomhed

Frederikke - Elev hos Bent Brandt

Frederikke

Hør Frederikke fortælle om sin vej til en elevplads i Bent Brandt, som er Danmarks største leverandør af udstyr til storkøkkener. Frederikke viser os rundt i virksomheden, fortæller om sin vej gennem EUX-uddannelsen og kommer med gode råd til kommende studerende.

Markus - elev hos Jack & Jones

Markus

Hør Markus fortælle om sin vej til en elevplads på hovedkontoret hos Jack & Jones. Markus sidder i supporten, hvor han hjælper andre lande med at sælge Jack & Jones tøj. Han synes det er et megafedt job. Tag med på Markus rejse til drømmejobbet.

Nicolai - elev hos BWT

Nicolai

Hør Nicolai fortælle om sin vej til en elevplads på BWT (Best Water Tehcnology). Nicolai fortæller om fordelene ved uddannelsen og viser dig rundt i virksomheden.

Rikke - digital handelselev

Rikke

Følg Rikke, som er elev hos Visma Logbuy. Rikke kunne ikke mere arbejde i daginstitutioner pga. en arbejdsskade, og valgte derfor at tage en helt ny uddannelse. Rikke er glad for at prøve nye ting, og synes det digitale marked er spændende at arbejde med.

Tag med på hendes rejse i en helt ny verden.

Mine arbejdsopgaver og ansvarsområder

Frederikke - handelsuddannelse

Frederikke

Som indkøbselev skal Frederikke sørge for at disponere varer. Hendes opgaver er blandt andet datavedligeholdelse af sortimentet. Hun arbejder med forskellige leverandører fra forskellige lande.

Nicolai - handelsuddannelse

Nicolai

Nicolai sidder med ansvaret for 50 små og mellemstore virksomheder og har ansvaret for B2C kunder. Nicolai synes, det er dejligt at have ansvar som elev, men ved også hvor meget der følger med det ansvar.

 

Rikke - handelselev

Rikke

Rikke er tilbage på hjemmekontoret og fortæller om hvordan det foregår, når man arbejder med marketing. Hør om de nye spændende opgaver og udfordringer, som hun møder i sit arbejde.

Sådan valgte jeg min elevplads

Frederikke - bliv business

Frederikke

Frederikke fortæller om, hvordan hun fik hjælp af skolen til at lave en god ansøgning og få stillet sit CV godt op.

Hun fortæller, hvad der er vigtigt at lægge vægt på i jobsøgningsprocessen og hvilke kvaliteter der er vigtige til jobsamtalen.

Nicolai - bliv business

Nicolai

Nicolai fortæller hvordan han byttede livet i en kuffert som professionel golfspiller ud med en stilling som handelselev.

Nicolai havde en kringlet vej inden han fandt ud af, hvordan han fik stabilitet ind i sit liv. Han blev anbefalet BWT af en kammerat og han er glad for sit valg.

Rikke - Bliv business

Rikke

(Del 1/2) Rikke havde fået at vide, det ville blive svært at få en elevplads indenfor handel, men Rikke var kreativ og endte med en elevplads hos Visma Logbuy.

Rikke fortæller her, hvad hun lavede af research inden hun skulle skrive sin ansøgning.

Rikke - bliv business

Rikke

(Del 2/2) Rikke havde ikke lagt sig fast på en bestemt branche, da hun skulle vælge elevplads.

For Rikke var det mere afstanden til hendes hjem, der fik betydning for valget af virksomhed og dermed branche.

Hun vurderede også virksomheden ud fra, om hun havde erfaring fra tidligere jobs, der kunne være relevant for virksomheden.

Kollegaer og samarbejdspartnere – hvem arbejder jeg sammen med på jobbet?

Frederikke - bliv business

Frederikke

Frederikke sidder stadig fysisk på kontoret sammen med en kollega og fortæller, hvordan hun arbejder på tværs af indkøbsafdelingen.

Hun får også indimellem opgaver fra de andre afdelinger, så hun lærer ikke kun om indkøb.

Nicolai - bliv business

Nicolai

Nicolai arbejder en lille afdeling og referer direkte til den nordiske chef. Han fortæller, hvordan han har ansvar for sine egne ting, men aldrig føler sig alene, selvom de kun er fire medarbejdere.

Nicolai er godt tilfreds med den lille afdeling, fordi det er lettere at blive enige om beslutningerne.

Rikke - bliv business

Rikke

Rikke er en del af et forholdsvist lille team og kommer omkring alle afdelingerne, så hun kan hjælpe til de fleste steder.

Hun fortæller blandt andet, hvordan samarbejdet er gået under Corona nedlukningen og hvordan hun forbereder sig på næste skoleophold.

Hvad drømmer jeg om at bruge min uddannelse til?

Frederikke

Frederikke fortæller at hun er mere afklaret i forhold til hvad hun vil i fremtiden, trods hun kun har været på sin elevplads et halvt år. Hun elsker kontorarbejde og kunne godt se sig selv som Indkøber da hun pt. sidder med sine egen leverandører samt har et stort ansvar allerede.

Frederikke har taget en EUX før sin elevplads og synes at de to ting sammen giver mange muligheder. Blandt andet at kunne starte på Universitetet. Men lige nu holder hun sine muligheder åbne og ser hvad som byder sig på sigt.

Nicolai

Nicolai har en drøm om at BWT skal være den førende vandleverandør indenfor koldt drikkevand. Og med en allerede fast stilling med eget ansvarsområde glæder han sig til, at starte en ny afdeling op og skabe sin egen salgsstrategi.

Han ser samtidig store muligheder i at kunne deltage i HD programmet fra CBS da det at kunne gøre sin rygsæk større og få ny viden er altafgørende i fremtiden.

Rikke

Rikke er i gang med sin sidste skoleperiode og overvejer allerede nu om hun skal blive på sin elevplads hvis muligheden byder sig. Men hun fortæller også at hun har overvejet at læse videre og måske tage en lederuddannelse.

Hun drømmer også lidt om eventuelt, at finde et firma som sælger inventar til daginstitutioner da hun på den måde kan kombinere sin nye kontoruddannelse med den viden hun selv har fra tidligere jobs i daginstitutioner.

Hvad betyder Bliv-Business for dig?

Frederikke

Frederikke fortæller, at før hun startede som handelselev på kontoruddannelsen, vidste hun ikke hvor meget det indebar.
Hun har lært rigtig meget og syntes at kombinationen mellem skoleforløb og virksomhed er rigtig godt.

Frederikke fortæller, at hun har udviklet sig meget i det sidste halve år og glæder sig til at lære mere i den resterende elevtid.

Nicolai

Nicolai fortæller at han valgte at blive handelselev i en virksomhed som sælger et specielt produkt og samtidig ønskede at arbejde med mennesker.
På skoleforløbene får man teoretisk viden og brugbare metoder til at løse opgaverne du får i virksomheden.

Han fortæller at han har lært noget nyt om sig selv blandt andet har mange af de fysiske salgsmøder været skiftet ud med virtuelle møder, så han har lært at skulle sælge på en anden måde.

“Business betyder forretning og den skal sælge et produkt enten via B2B, B2C elle r B2G” siger Nicolai

Rikke

Rikke fortæller at hun lige har været på skole hvor det stort set var virtuelt. Men trods et har hun lært rigtig meget og har som person rykket sig.

Med Bliv Business har hun fået en bredere forståelse for forskelige virksomheder via cases samt hendes praktikvirksomhed.
Hun fortæller at hun er rigtig glad for digital handel da især her under corona har gjort at hun har haft masser at lave selvom det var hjemmearbejde.

Sådan bliver du handelselev

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb og afsluttes med en fagprøve.

For at blive handelselev i en virksomhed, skal du have ét af disse grundforløb:

Hvis du er over 25 år
Er du voksen kan du få forkortet din uddannelse, alt efter hvor meget relevant erhvervserfaring du har.
Læs mere om EUV

Når du har afsluttet grundforløbet, skal du ud som elev i en virksomhed. I løbet af de to år som elev, kommer du ind på skolen i ca. 12 uger, alt efter speciale og hvilke valgfag, du og din virksomhed ønsker du tager.

Du skal selv finde din elevplads. Du får hjælp til at søge i løbet af grundforløbet og indenfor Business fagene er der rigtig mange ledige elevpladser i spændende virksomheder.

Om at søge elevplads

Handelsuddannelsen

Med Handelsuddannelsen får du brug for dine evner for salg, at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter, arbejde med logistik, at indkøbe varer i passende mængder samt forhandling.