Om mig og min vej til elevplads i en virksomhed

Lærke - elev hos BankNordik

Lærke

Følg Lærke, som er elev i BankNordik i Århus. Hun valgte at gå EUX-vejen, fordi der her var mulighed for, at komme hurtigt ud i erhvervslivet. I BankNordik har hun fået ansvar for egne områder og kunder, og føler sig værdsat af virksomheden, hvilket giver hende blod på tanden.

Mia - koordinator hos Novo Nordisk

Mia

Hør Mia fortælle om sin vej til en elevplads i Novo Nordisk. Mia er nu blevet fastansat som koordinator og inviterer dig med indenfor på kontoret.

Henriette - elev hos Louis Poulsen

Henriette

Hør Henriette fortælle om sin vej til en elevplads hos Louis Poulsen. Henriette er nu en del af kreditorteamet, hvor hun bl.a. sidder med ansvaret for det svenske og amerikanske datterselskab.

Amalie - elev hos Sygehus Lillebælt

Amalie

Hør Amalie fortælle om sin vej til en elevplads hos Sygehus Lillebælt. Amalie var i tvivl om hvilken uddannelse hun skulle vælge.

Mine arbejdsopgaver og ansvarsområder

Lærke - kontoruddannelse

Lærke

Lærke varetager mange forskellige opgaver, men har blandt andet ansvaret for afdelingens fælles mail og videresender dem til de rette rådgivere. Lærke synes det er fedt, at hun som elev har fået ansvar fra dag et. Det gør hende motiveret, at hendes kollegaer sætter pris på hendes arbejde.

 

 

Mia - kontoruddannelse

Mia

Mia arbejder fra hjemmekontoret, og har ansvar for det sociale på arbejdspladsen. Det er hende der står for at booke diverse ting og sager, der skal ske i løbet af året. Under Corona kan det sociale bestå af en Kahoot med kollegerne over teams.

Henriette - kontoruddannelse

Henriette

Henriette arbejder i forskellige teams og har ansvar i både debitor- og kreditor teamet i både Danmark og udlandet.

 
Amalie - kontoruddannelse

Amalie

Amalie går på skoleophold på IBC i Kolding og fortæller her om, hvilke fag hun har på sit første skoleophold.

Louise - bliv business

Louise

Louise håndterer dagligt telefonopkald fra borgere og har mailkorrespondancer på både dansk og engelsk. Louise er stolt af, at hun har ansvaret for de engelske mails.

Louise behandler også sager omhandlende pasningsordninger og så hjælper hun sine kolleger med ad hoc opgaver. Dette giver hende et godt indblik i de forskellige arbejdsopgaver i kommunen.

Sådan valgte jeg min elevplads

Lærke - bliv business

Lærke

Lærke fortæller hvordan hun søgte stillingen som kontorelev hos BankNordik.

Hun brugte mange forskellige portaler til at finde ledige stillinger og denne video handler om, hvilke værdier hun havde, som passede ind i virksomhedens profil.

Mia - bliv business

Mia

Mia troede, at hun skulle have en elevplads hos kommunen, da det passede godt ind med hendes tidligere jobs.

Hun fik at vide af skolen, at hun ligeså godt kunne opgive at blive elev hos Novo Nordisk. Mia søgte stillingen og hun er rigtig glad for, at det var den virksomhed hun havde valgt.

Henriette - bliv business

Henriette

Henriette fortæller her, hvordan hun fandt frem til de virksomheder, hun søgte job hos og hvordan hun kunne mærke stor forskel på de steder, hvor hun kom til samtale.

Hun har aldrig fortrudt sin elevplads hos Louis Poulsen.

Amalie - bliv business

Amalie

Amalie fortæller hvordan ansættelsesprocessen er, når man søger elevplads hos Sygehus Lillebælt.

Der bliver lagt vægt på både faglige og personlige kompetencer og hendes jobsamtale foregik virtuelt pga. Corona.

Louise - bliv business

Louise

Louise fortæller, hvordan hun fik hjælp af veninder til at skrive en god ansøgning.

Hun fortæller, hvordan hun lavede research til de forskellige virksomheder og brugte keywords til at beskrive sig selv i ansøgningen.

Kollegaer og samarbejdspartnere – hvem arbejder jeg sammen med på jobbet?

Lærke - bliv business

Lærke

Lærke er en del af et lille team, men kommer til en stor afdeling da de danske filialer af BankNordik er blevet opkøbt af Spar Nord Bank.

Lærke hjælper alle sine kolleger og får derfor en tæt relation med dem alle.

Mia - bliv business

Mia

Mia fortæller, hvordan eleverne har et fælles samarbejde og deres eget netværk og hvordan hun efter sin elevuddannelse er blevet ansat som koordinator.

Mia fortæller, hvordan netværk på tværs er vigtigt og at det betyder meget for hende at have mulighed for at sparre med sine kollegaer.

Henriette - bliv business

Henriette

Henriette har daglig kontakt med sine kollegaer i økonomimedarbejdere. Udover de danske medarbejdere, har hun også daglig kontakt med sine kollegaer i Sverige.

Hun sidder i en stor afdeling, men har også kontakt med de andre afdelinger i selskabet, hvis de har brug for hjælp.

Amalie - bliv business

Amalie

Amalie kommer rundt på flere forskellige afdelinger på Sygehus Lillebælt og har derfor kontakt med mange kollegaer.

Hun fortæller, hvordan kontakten med den elevansvarlige i afdelingen er vigtig.

Louise - bliv business

Louise

Louise føler sig heldig og er rigtig glad for den relation hun har med sine kollegaer, selvom hun delvist arbejder hjemme.

Hun fortæller, hvordan hun har forskellige arbejdsopgaver indenfor forskellige områder og det er ikke kun den elevansvarlige, der kommer med opgaver.

Hvad drømmer jeg om at bruge min uddannelse til?

Lærke

Lærke fortæller at hun trives med et stillesiddende job på kontor hvor at hun samtidig kan bruge computerens værktøjer til, at hjælpe kunderne. Hun har taget en EUX business og ser store muligheder for fremtiden med en EUX i ryggen.

Især den tidlige introduktion til erhvervslivet har været god. Lærke har endnu ikke en specifik plan for fremtiden men tager en dag af gangen og ser hvor det bringer hende hen.

Mia

Mia har allerede fået opfyldt sin drøm da hun er blevet fastansat hos Novo Nordisk som koordinator. Lige nu har hun ikke de store ambitioner om yderligere karriere. Nu vil hun lande i sit nye job og udvikle sig herinde for.

Henriette

Henriette er færdig som elev hos Louis Poulsen til sommer. Herefter overvejer hun at læse en HD i Regnskab eller en Erhvervsbachelor.

Men hun har også en lille drøm om at starte selvstændigt op som personlig træner og kostvejleder. Henriette har nemlig under sin elevtid brugt sine weekender på at læse til personlig træner og kostvejleder.

Amalie

Amalie er elev på Kolding Sygehus. Hun har lige været et halvt år på Ortopædkirurgisk afdeling og skal nu skifte til lokal psykiatrien. Hun fortæller at hun finder jobbet i psykiatrien rigtig spændende da der er så meget empati og forståelse i mødet med patienterne. Og dét at have en elevplads gør at man får prøvet teorien af i praksis.

Hun er endnu ikke sikker på hvad hun vil i fremtiden, men vil få så mange oplevelser med som muligt inden hun beslutter sig.

Louise

Louise fortæller at hun er rigtig glad for det administrative arbejde på Hørsholm Kommune. Hendes kollegaer er søde og de opgaver hun sidder med er gode.

Louises elevtid er slut om 1 år og hun drømmer om at kunne blive i den samme stilling på kommunen, men kunne også godt se sig selv med andre administrative opgaver end dem hun sidder med nu. Da hun har små børn ville hendes drømmescenarie være et job på nedsat tid i starten.

Hvad betyder Bliv-Business for dig?

Lærke

Lærke fortæller at hun valgte kontor og handel da hun elsker at arbejde med tal. Hun fik en elevplads som finanselev hos BankNordik og det er hun rigtig glad for.

På sin elevplads har Lærke fået eget ansvarsområde og lærer om forskellige bankprodukter og hvordan det hele hænger sammen.
BankNordik er lige blevet opkøbt af SparNord og det medfører at hele koncernen nu skal til, at lære nye systemer. Lærke ser det som en positiv ting idet det bliver en god lærerig proces.

Mia

Mia fortæller at hun fik smag for administrativt arbejde fra sin tidligere arbejdsplads som pædagog. Hun tog en EUX Business og fik en læreplads hos Novo Nordisk.

I sin elevtid har hun mange forskellige opgaver såsom at lave budgetter, kalenderstyring, mødebooking osv.
Hun fortæller, at de sidste 6 måneder af sin elevtid var dér hun vidste, at hun ville blive i Novo Nordisk.

Hun er nu ansat som koordinator og nyder sin udvikling hvor hun lærer nyt hele tiden.

Bliv Business for Mia betyder at hun og hendes kollegaer er medvirkende til at gøre arbejdsdagen nemmere for andre.

Henriette

Henriette fortæller at økonomi er et bredt område men åbner for mange muligheder. Økonomi indebærer overblik da man sidder med mange systemer hvori man bl.a. udarbejder årsregnskaber, afgifter, moms mm.

Henriette fortæller også at som kontorelev med økonomi som speciale, har man hver dag kontakt med både kunder og leverandører.
Det gør at hun har lært meget om sig selv og sit fag, hvor der også er plads til at fejle.

“Bliv business betyder at man bliver en del af erhvervslivet, en del af en virksomhed og i det hele taget en del af noget større”, siger Henriette.

Amalie

Amalie fortæller om at arbejde på kontor og de arbejdsopgaver som man udfører. Hun forklarer om strukturen i opgaverne og at hun nu kan have mange bolde i luften på samme tid.

Amalie siger at hun er gennemgået en personlig udvikling som gør at hun er modnet og blevet mere åben.
Hun fortæller at Bliv Business betyder, at man tager del i en virksomhed og bruger teorien fra skolen ude i virkeligheden.

Louise

Louise fortæller, at som administrativ elev sidder hun og laver meget forskelligt hver dag. Hun kommer rundt om økonomi, fakturering, lønudbetaling, feriepenge osv.

Som elev har hun fået et stort ansvar i forhold til nogle opgaver. Hvis du viser interesse og engagement vil de fleste virksomheder give eleven meget ansvar, mener Louise.
Hun fortæller også at en elevplads i en kommune indeholder meget mere end hvad mange umiddelbart tror. Ikke to dage er ens og det gør det spændende.

På U/NORD kan du tag en EUD Business og EUX Business

Hvad er en kontorelev?

Når du er kontorelev, kan du få elevplads inden for administration, offentlig administration og økonomi – men hvad laver man egentlig som elev?

Her kan du møde elever med forskellige specialer inden for kontor.

Hør om deres hverdag i virksomhederne, og blive klogere på, hvad det vil sige at være elev.

Sådan bliver du kontorelev

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb og afsluttes med en fagprøve.

For at blive kontorelev  i en virksomhed, skal du have ét af disse grundforløb:

Hvis du er over 25 år
Er du voksen kan du få forkortet din uddannelse, alt efter hvor meget relevant erhvervserfaring du har.
Læs mere om EUV

Når du har afsluttet grundforløbet, skal du ud som elev i en virksomhed. I løbet af de to år som elev, kommer du ind på skolen i ca. 12 uger, alt efter speciale og hvilke valgfag, du og din virksomhed ønsker du tager.

Du skal selv finde din elevplads. Du får hjælp til at søge i løbet af grundforløbet og indenfor Business fagene er der rigtig mange ledige elevpladser i spændende virksomheder.

Om at søge elevplads

Kontoruddannelsen

Med kontoruddannelsen bliver du klar til et job, hvor du skal løse mange forskellige opgaver på et kontor. Du kommer til at have kontakt med kunder, dit arbejde bliver i høj grad administrativt, og du får brug for dine evner indenfor IT og økonomi.