På U/NORD kan du tage en EUD Business og EUX Business

Detailhandelsuddannelsen

Drømmer du om en fremtid med salg, kundebetjening og vejledning?

Med Detailhandelsuddannelsen bliver du klar til et job, hvor du skal løse mange forskellige opgaver enten i en fysisk butik eller indenfor online handel. Du skal betjene og vejlede kunderne og kan få til opgave at præsentere varerne og indrette butikken på den bedste måde. Eller du kan arbejde med e-commerce og kommer til at stå for online salg af produkter eller services.

Du kan vælge mellem forskellige specialer og dermed bestemme, hvilken retning indenfor detailhandel, du har lyst til at gå.

Retninger på detailhandelsuddannelsen

Vælg det speciale på detailhandelsuddannelsen, som interesserer dig!
Her kan du også finde fagkatalog og fagprøvevejledninger.

Bliv business

Drømmer du om at komme ud i en virksomhed og gøre en forskel? At bruge alt det, du har lært på skolebænken, ude i virkeligheden? Vil du have ansvar og gøre karriere?

Her kan du møde en masse elever, som alle er i to-årig praktik i forskellige virksomheder og høre hvordan deres hverdag er.

Bliv business

Mød elever på Detailhandels-uddannelsen

Sådan bliver du detailhandelsuddannet

For at starte på ét af specialerne på Detailhandelsuddannelsen skal du have afsluttet enten EUD Business, EUX Business eller tilsvarende og have en elevplads i en virksomhed.

EUD Business er den hurtigste vej til erhvervslivet, hvor du bliver faglært indenfor et fagområde som interesserer dig!

Varighed: 1 år

Læs om EUD Business

EUX Business kombinerer erhvervsuddannelsen med en gymnasial eksamen. Du opnår generel studiekompetence, så du kan læse videre på en videregående uddannelse, da du bliver faglært inden for handel og student samtidig.

Varighed: 2 år

Læs om EUX Business

 

Bemærk: Hvis du er gået ud af 9./10. klasse for mere end 14 måneder siden er begge grundforløb ½ år kortere.

Når du er elev i en virksomhed, får du prøvet din viden af i praksis, samtidig med at du løbende bliver klogere – både gennem arbejdet i virksomheden og gennem den viden du får på skolen i dine skoleforløb.

I løbet af skoleperioderne undervises du i fag som it, administration, statistik og økonomi, regnskab, markedsføring og lovgivning. Du lærer også om service og kontakt med kunder. Skoleperioderne er mellem 6 og 9 uger, afhængig af speciale.

Varighed: 2 år

Find elevplads/praktikplads

Uddannelsen afsluttes med en fagprøve, som er en konkret arbejdsopgave i virksomheden, du som elev skal planlægge og gennemføre.

Fagprøven samler hele uddannelsesforløbet på erhvervsuddannelsen i en skriftlig opgave, som du præsenterer og evaluerer ved en mundtlig eksamen.

Fagprøvevejledning

Rejs ud i verden

På U/NORD har du mulighed for at tilføre din uddannelse et internationalt element.

Videregående uddannelse

Detailhandelsuddannelsen kan tages med enten EUD eller EUX Business som grundforløb. Begge veje åbner op for forskellige muligheder for videregående uddannelse. Du kan se hvilke på ug.dk.

Er du over 25 år?

Hvis du er over 25 år og ønsker at starte på en erhvervsuddannelse, kan du få lavet en Realkompetencevurdering, og få forkortet uddannelsen, alt efter, hvor meget relevant erfaring du har. For voksne hedder erhvervsuddannelser EUV – uddannelsen er den samme som for unge, men du kan gøre brug af den viden, du allerede har tilegnet dig i erhvervslivet.

Læs mere om EUV

Kontakt

Studievejledningen, merkantile uddannelser

For personer under 25 år stv1@unord.dk 48 29 00 08

Lucce Flagstad

Voksenvejleder, merkantile uddannelser voksenvejledning@unord.dk

Mette Høstgaard Bonde

Voksenvejleder, merkantile uddannelser. Telefontid: man-fre 8.30-9.30 samt man og tors 14.30-15.30 voksenvejledning@unord.dk 31 93 42 63

Sanne Terkelsen

Uddannelsessekretær, Detailhandelsuddannelsen st@unord.dk 61 90 23 25

Mere om uddannelsen

Få mere viden om Detailhandelsuddannelsen med specialer, om at søge læreplads og om elevløn.

Info til virksomheder

Har du en ansat elev, kan du finde nyttig information her