
Handelsuddannelsen
Som salgsassistent eller indkøbsassistent kan du se frem til spændende jobs inden for salg, indkøb og logistik.

Handelsuddannelsen
Drømmer du om en fremtid indenfor salg, service og indkøb?
Med Handelsuddannelsen får du brug for dine evner for salg, at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter, arbejde med logistik, at indkøbe varer i passende mængder samt forhandling.
En vigtig del af jobbet som handelsassistent eller indkøbsassistent er at skabe værdi for virksomheden ved at købe og sælge til priser, som sikrer virksomheden indtjening og overskud.
Du kan vælge mellem flere forskellige specialer og dermed bestemme, hvilken retning indenfor handel, du har lyst til at gå.
Vælg retning på Handelsuddannelsen
Vælg det speciale på Handelsuddannelsen, som interesserer dig!
Bliv business
Drømmer du om at komme ud i en virksomhed og gøre en forskel? At bruge alt det, du har lært på skolebænken, ude i virkeligheden? Vil du have ansvar og gøre karriere?
Her kan du møde en masse elever, som alle er i to-årig praktik i forskellige virksomheder og høre hvordan deres hverdag er.
Valgfrie specialefag
Du kan tilpasse din uddannelse ved at vælge netop de valgfrie specialefag, som passer til dig og den virksomhed, du er ansat í.
Sådan bliver du handelsuddannet
For at starte på ét af specialerne på Handelsuddannelsen skal du have afsluttet enten EUD Business, EUX Business eller tilsvarende og have en elevplads i en virksomhed.
EUD Business er den hurtigste vej til erhvervslivet, hvor du bliver faglært indenfor et fagområde som interesserer dig!
Varighed: 1 år
EUX Business kombinerer erhvervsuddannelsen med en gymnasial eksamen. Du opnår generel studiekompetence, så du kan læse videre på en videregående uddannelse, da du bliver faglært inden for handel og student samtidig.
Varighed: 2 år
Når du er elev i en virksomhed får du prøvet din viden af i praksis, samtidig med du løbende bliver klogere – både gennem arbejdet i virksomheden og gennem den viden, du får på skolen i dine skoleforløb.
I løbet af skoleperioderne undervises du i fag som it, administration, statistik og økonomi, regnskab, markedsføring og lovgivning. Du lærer også om service og kontakt med kunder. Skoleperioderne er mellem 7 og 19 uger, afhængig af speciale.
Varighed: 2 år
Find elevplads/praktikpladsUddannelsen afsluttes med en fagprøve, som er en konkret arbejdsopgave i virksomheden, du som elev skal planlægge og gennemføre.
Fagprøven samler hele uddannelsesforløbet på erhvervsuddannelsen i en skriftlig opgave, som du præsenterer og evaluerer ved en mundtlig eksamen.
Rejs ud i verden
På U/NORD har du mulighed for at tilføre din uddannelse et internationalt element.
Videregående uddannelse
Handelsuddannelsen kan tages med enten EUD eller EUX Business som grundforløb. Begge veje åbner op for forskellige muligheder for videregående uddannelse. Du kan se hvilke på ug.dk.
Orienteringsmøde
Til Orienteringsmøde kan du møde elever og vejledere på EUD Business og EUX Business, som kan fortælle dig meget mere om vejene til at blive uddannet inden for handel.
Er du over 25 år?
Hvis du er over 25 år og ønsker at starte på en erhvervsuddannelse, kan du få lavet en Realkompetencevurdering, og få forkortet uddannelsen, alt efter, hvor meget relevant erfaring du har. For voksne hedder erhvervsuddannelser EUV – uddannelsen er den samme som for unge, men du kan gøre brug af den viden, du allerede har tilegnet dig i erhvervslivet.
Optagelse
På Handelsuddannelsen er der løbende optag, hvis du har gennemført grundforløbet eller tilsvarende. Derfor skal du kontakte studievejledningen, hvis du ønsker at tilmelde dig uddannelsen.
Kontakt
Studievejledningen, merkantile uddannelser
For personer under 25 år stv1@unord.dkLucce Flagstad
Voksenvejleder, merkantile uddannelser voksenvejledning@unord.dkMette Høstgaard Bonde
Voksenvejleder, merkantile uddannelser. Telefontid: man-fre 8.30-9.30 samt man og tors 14.30-15.30 voksenvejledning@unord.dk 31 93 42 63Sanne Terkelsen
Uddannelsessekretær, Handelsuddannelsen st@unord.dk 88 52 63 33Læs mere om Handelsuddannelsen
Få mere viden om Handelsuddannelsen med specialer, om optagelse via en uddannelsesaftale og om elevløn i din praktikperiode.
Fagprøvevejledning
Her finder du vejledning til hvordan du laver din fagprøve som afslutning på din uddannelse.
Info til virksomheder
Har du en ansat elev, kan du finde nyttig information her