På U/NORD kan du uddanne dig inden for kontor, handel og detail

Handelsuddannelsen

Drømmer du om en fremtid indenfor  salg, service og indkøb?

Med Handelsuddannelsen får du brug for dine evner for salg, at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter, arbejde med logistik, at indkøbe varer i passende mængder samt forhandling.

En vigtig del af jobbet som handelsassistent eller indkøbsassistent er at skabe værdi for virksomheden ved at købe og sælge til priser, som sikrer virksomheden indtjening og overskud.

Du kan vælge mellem flere forskellige specialer og dermed bestemme, hvilken retning indenfor handel, du har lyst til at gå.

Vælg retning på Handelsuddannelsen

Vælg det speciale på Handelsuddannelsen, som interesserer dig!

Bliv business

Drømmer du om at komme ud i en virksomhed og gøre en forskel? At bruge alt det, du har lært på skolebænken, ude i virkeligheden? Vil du have ansvar og gøre karriere?

Her kan du møde en masse elever, som alle er i to-årig praktik i forskellige virksomheder og høre hvordan deres hverdag er.

Mød eleverne

Valgfrie specialefag

Du kan tilpasse din uddannelse ved at vælge netop de valgfrie specialefag, som passer til dig og den virksomhed, du er ansat í.

Sådan bliver du handelsuddannet

For at starte på ét af specialerne på Handelsuddannelsen skal du have afsluttet enten EUD Business, EUX Business eller tilsvarende og have en elevplads i en virksomhed.

EUD Business er den hurtigste vej til erhvervslivet, hvor du bliver faglært indenfor et fagområde som interesserer dig!

Varighed: 1 år

Læs om EUD Business

EUX Business kombinerer erhvervsuddannelsen med en gymnasial eksamen. Du opnår generel studiekompetence, så du kan læse videre på en videregående uddannelse, da du bliver faglært inden for handel og student samtidig.

Varighed: 2 år

Læs om EUX Business

 

Bemærk: Hvis du er gået ud af 9./10. klasse for mere end 14 måneder siden er begge grundforløb ½ år kortere.

Når du er elev i en virksomhed får du prøvet din viden af i praksis, samtidig med du løbende bliver klogere – både gennem arbejdet i virksomheden og gennem den viden, du får på skolen i dine skoleforløb.

I løbet af skoleperioderne undervises du i fag som it, administration, statistik og økonomi, regnskab, markedsføring og lovgivning. Du lærer også om service og kontakt med kunder. Skoleperioderne er mellem 7 og 19 uger, afhængig af speciale.

Varighed: 2 år

Find elevplads/læreplads

Uddannelsen afsluttes med en fagprøve, som er en konkret arbejdsopgave i virksomheden, du som elev skal planlægge og gennemføre.

Fagprøven samler hele uddannelsesforløbet på erhvervsuddannelsen i en skriftlig opgave, som du præsenterer og evaluerer ved en mundtlig eksamen.

Fagprøvevejledning

handelsuddannelsen speciale salg auto elevplads
" Når man er elev lærer man mest på den praktiske måde, og det er perfekt for mig, for det er den måde, jeg lærer bedst på. Jeg vil helst få erfaringen ved selv at stå med udfordringen, i stedet for at læse mig til det hele. "
Caroline Josefine Elev i Focus Flex Leasing

Rejs ud i verden

På U/NORD har du mulighed for at tilføre din uddannelse et internationalt element.

Videregående uddannelse

Handelsuddannelsen kan tages med enten EUD eller EUX Business som grundforløb. Begge veje åbner op for forskellige muligheder for videregående uddannelse. Du kan se hvilke på ug.dk.

Er du over 25 år?

Hvis du er over 25 år og ønsker at starte på en erhvervsuddannelse, kan du få lavet en Realkompetencevurdering, og få forkortet uddannelsen, alt efter, hvor meget relevant erfaring du har. For voksne hedder erhvervsuddannelser EUV – uddannelsen er den samme som for unge, men du kan gøre brug af den viden, du allerede har tilegnet dig i erhvervslivet.

Læs mere om EUV

Optagelse

På Handelsuddannelsen er der løbende optag, hvis du har gennemført grundforløbet eller tilsvarende. Derfor skal du kontakte studievejledningen, hvis du ønsker at tilmelde dig uddannelsen.

Kontakt

Studievejledningen, merkantile uddannelser

For personer under 25 år stv1@unord.dk 48 29 00 08

Lucce Flagstad

Voksenvejleder, merkantile uddannelser voksenvejledning@unord.dk

Mette Høstgaard Bonde

Voksenvejleder, merkantile uddannelser. Telefontid: man-fre 8.30-9.30 samt man og tors 14.30-15.30 voksenvejledning@unord.dk 31 93 42 63

Sanne Terkelsen

Uddannelsessekretær, Handelsuddannelsen st@unord.dk 61 90 23 25

Læs mere om Handelsuddannelsen

Få mere viden om Handelsuddannelsen med specialer, om optagelse via en uddannelsesaftale og om elevløn i din praktikperiode.

Fagprøvevejledning

Her finder du vejledning til hvordan du laver din fagprøve som afslutning på din uddannelse.

Info til virksomheder

Har du en ansat elev, kan du finde nyttig information her