På U/NORD kan du uddanne dig inden for kontor, handel og detail

Kontoruddannelsen

Drømmer du om en fremtid inden for kontor, administration, økonomi og markedsføring?

Med kontoruddannelsen bliver du klar til et job, hvor du skal løse mange forskellige opgaver på et kontor. Du kommer til at have kontakt med kunder, dit arbejde bliver i høj grad administrativt, og du får brug for dine evner indenfor IT og økonomi.

Du kan vælge mellem flere forskellige specialer og dermed bestemme, hvilken retning indenfor kontor, du har lyst til at gå.

Retninger på kontoruddannelsen

Vælg det speciale på Kontoruddannelsen, som interesserer dig!
Her kan du også finde fagkatalog og fagprøvevejledninger.

Sådan bliver du kontoruddannet

For at starte på ét af specialerne på Kontoruddannelsen skal du have afsluttet EUX Business eller tilsvarende og have en elevplads i en virksomhed.

EUX Business kombinerer erhvervsuddannelsen med en gymnasial eksamen. Du opnår generel studiekompetence, så du kan læse videre på en videregående uddannelse, da du bliver faglært inden for kontor og student samtidig.

Varighed: 2 år

Bemærk: Hvis du er gået ud af 9./10. klasse for mere end 14 måneder siden er grundforløb ½ år kortere.

Læs om EUX Business

Når du er elev i en virksomhed, får du prøvet din viden af i praksis, samtidig med du løbende bliver klogere – både gennem arbejdet i virksomheden og gennem den viden, du får på skolen, i de uger du skal i skole i løbet af din elevtid.

I løbet af skoleperioderne undervises du i fag som it, administration, statistik og økonomi, regnskab, markedsføring og lovgivning. Du lærer også om service og kontakt med kunder. Skoleperioderne er mellem 7 og 19 uger, afhængig af speciale.

Varighed: 2 år

Find elevplads/praktikplads

Uddannelsen afsluttes med en fagprøve, som er en konkret arbejdsopgave i virksomheden, du skal planlægge og gennemføre.

Fagprøven samler hele uddannelsesforløbet på erhvervsuddannelsen i en skriftlig opgave, som du præsenterer og evaluerer ved en mundtlig eksamen.

Fagprøvevejledning

Optagelse

På Kontoruddannelsen er der løbende optag, hvis du har gennemført grundforløbet eller tilsvarende. Derfor skal du kontakte studievejledningen, hvis du ønsker at tilmelde dig uddannelsen.

Optagelse på grundforløbet EUX Business

Ansøg

Erhvervsuddannelse for voksne

Hvis du er over 25 år og ønsker at starte på en erhvervsuddannelse, kan du få lavet en Realkompetencevurdering, og få forkortet uddannelsen, alt efter, hvor meget relevant erfaring du har. For voksne hedder erhvervsuddannelser EUV – uddannelsen er den samme som for unge, men du kan gøre brug af den viden, du allerede har tilegnet dig i erhvervslivet.

Læs mere om EUV

Rejs ud i verden

På U/NORD har du mulighed for at tilføre din uddannelse et internationalt element.

Bliv business

Drømmer du om at komme ud i en virksomhed og gøre en forskel? At bruge alt det, du har lært på skolebænken, ude i virkeligheden? Vil du have ansvar og gøre karriere?

Her kan du møde en masse elever, som alle er i to-årig praktik i forskellige virksomheder og høre hvordan deres hverdag er.

Mød eleverne

Videregående uddannelse

Kontoruddannelsen skal tages med EUX Business som grundforløb. EUX åbner dørene til en lang række videregående uddannelser. Du kan se hvilke på ug.dk.

Læs mere om Kontoruddannelsen

Få mere viden om Kontoruddannelsen med specialer, om optagelse via en uddannelsesaftale og om elevløn i din praktikperiode.

Info til virksomheder

Har du en ansat elev, kan du finde nyttig information her

Kontakt

Studievejledningen, merkantile uddannelser

For personer under 25 år stv1@unord.dk 48 29 00 08

Lucce Flagstad

Voksenvejleder, merkantile uddannelser voksenvejledning@unord.dk

Mette Høstgaard Bonde

Voksenvejleder, merkantile uddannelser. Telefontid: man-fre 8.30-9.30 samt man og tors 14.30-15.30 voksenvejledning@unord.dk 31 93 42 63

Sanne Terkelsen

Uddannelsessekretær st@unord.dk 61 90 23 25

Boye Riis-Hansen

Uddannelsessekretær, Kontoruddannelsen brh@unord.dk 61 90 23 55