Kære 9./10. klasse

Det glæder os at kunne byde jer velkommen til Brobygning på Helsingør Tekniske Gymnasium, hvor du kommer til at møde de to gymnasiale retninger HTX og HHX.

Program 

Den ene brobygningsdag vil du komme til at arbejde med nogle af de fag, der er specielle for netop HHX. Det drejer sig om de helt nye fag som Afsætning og Virksomhedsøkonomi, som alle elever der vælger en studentereksamen fra Handelsgymnasiet får. Handelsgymnasiet er en studentereksamen med stor vægt på samfundsfag og sprog, og de nye fag giver andre vinkler end du er vant til i grundskolen. Fagene bliver præsenteret af lærerne og du vil komme til at arbejde med indholdet på de måder, vi ofte arbejder: nemlig på tværs af fagene, som projekt og med præsentation til slut. Du bliver også præsenteret for nogle af vores almendannende fag som engelsk og kulturforståelse, fordi de er med til at skabe ’klister’ i forståelsen af fx en virksomheds valg af nye kunder i udlandet.

Den anden brobygningsdag kommer du til at arbejde med nogle af de fag, der er specielle for netop HTX. Det drejer sig om et af de helt nye fag som Teknologi i samarbejde med fx fysik, der får et andet tvist hos os. Alle elever der vælger en studentereksamen fra Teknisk Gymnasium får Teknologi. Fagene bliver præsenteret af lærerne og du vil komme til at arbejde med indholdet på de måder, vi ofte arbejder: nemlig på tværs af fagene, som projekt og med præsentation til slut. Du skal arbejde med at få ideer til et specifikt problem, dokumentere behovet og udforme produktet. Du vil også blive præsenteret for nogle af vores almen dannende fag som engelsk og design, fordi de er med til at skabe ’klister’ i forståelsen af fx hvordan en ide bliver til et konkret produkt, der har sit eget særpræg.

Du vil også møde vores gymnasievejleder, der vil forklare om uddannelsen og optagelseskrav.

Mødetid

Kl. 09.10 – 13.45. Kom i god tid, for vi starter præcis.

Praktisk info

Husk at medbringe skriveredskaber, lommeregner og papir. Da vi ofte anvender PC, skal du også medbringe din bærbare PC eller tablet.

Skulle du mod forventning blive syg, er det vigtigt at du ringer og giver besked til Uddannelsesadministrationen på tlf. 91 33 02 16 inden kl. 08:30. Du bliver nemlig fraværsregistreret, og dette meldes tilbage til din skole.

Mødetid

Kl. 9.10 – 13:45. Kom i god tid, for vi starter præcis.

Frokost

I kan købe frokost i skolens kantine, men I er også velkomne til at spise jeres medbragte madpakker i kantinen.

Transport

Følgende busruter fra Helsingør station kan benyttes: 390R, 353 og 803.

Find vej på skolen

Mødestedet er forhallen i bygning .

Kontakt

Uddannelsesadministrationen – tlf. 91 33 02 16

Find vej til U/NORD

Her finder du os

Rasmus Knudsens Vej 9 3000 Helsingør Tlf. 48 29 00 05 info@unord.dk Få rutevejledning