Kære 8. klasse

U/NORD Helsingør byder dig velkommen til den virtuelle Intro-dag for 8. klasse. Undervisningen foregår på Zoom, og du finder link på denne side.

Formålet med introdagen er, at du skal blive klogere på, hvad det vil sige at gå på handelsgymnasiet (HHX) og det tekniske gymnasium (HTX). Du vil i løbet af dagen blive introduceret til de to gymnasier, og dagen vil være adskilt af en spisepause. Begge forløb begynder med en introduktion af uddannelserne i form af en video.

Vi forventer, at du på introdagen er nysgerrig og klar til at prøve noget nyt. Vi har lavet et program, hvor du i løbet af dagen får et realistisk billede af, hvad det vil sige at gå på Helsingør Handelsgymnasium og Helsingør Tekniske Gymnasium.

Du kommer til at opleve både klasseundervisning og gruppearbejde, men du skal også arbejde selvstændigt, og måske skal du i grupper være med til at fremlægge.

HHX

Med den 3-årige merkantile studentereksamen åbner du op for mange muligheder. Du kan læse videre på universitetet, CBS, en professionshøjskole eller starte din karriere i erhvervslivet lige efter, du har fået din studenterhue på.

På HHX vil du møde mange nye fag, som du ikke kender fra grundskolen. Det er fag som f.eks. international økonomi, afsætning, virksomhedsøkonomi, jura og innovation. Vores undervisning tager typisk udgangspunkt i en virksomhed, en organisation eller aktuelle ting fra din hverdag. Du vil derfor opleve, at det du lærer, kan du bruge i din hverdag.

HTX

Vi arbejder med et projekt, som viser, hvad du kan komme til at arbejde med, hvis du vælger en HTX uddannelse på det tekniske gymnasium. Fagene bliver præsenteret af lærerne fra HTX-uddannelsen, og du vil komme til at arbejde med indholdet på de måder, vi ofte arbejder –  nemlig på tværs af fagene, som projekt og med præsentation til slut. Du skal arbejde med at få ideer til et specifikt problem, dokumentere behovet og udforme produktet.

 

Mødetid og Zoomlink

Kl. 10:05. – 13.45. Log på i god tid, for vi starter præcis.

 

 

Dagens program

1. Lektion kl. 10.05 – 10.50: Intro til HHX

2. Lektion kl. 10.55 – 11.40: HHX-fag

Frokostpause

3. Lektion kl. 12.10 – 12.55: Intro til HTX

4. Lektion kl. 13.00 – 13.45: HTX-fag

 

Kontakt ved sygdom

Hvis du mod forventning er nødt til at melde afbud, eller hvis du bliver syg, den dag du skal deltage, så skal du meddele det både til din skole og til vores kontor fra kl. 8.00: Lene Bertelsen lber@unord.dk tlf.: 9133 0216

Har du spørgsmål til dagen, er du også velkommen til at kontakte Lene Bertelsen lber@unord.dk tlf.: 9133 0216

Vi glæder os til at se dig.

 

Find vej til U/NORD

Her finder du os

Rasmus Knudsens Vej 9 3000 Helsingør Tlf. 48 29 00 05 info@unord.dk Få rutevejledning