Tag en studentereksamen på Hillerød Tekniske Gymnasium

HTX - studentereksamen med fokus på teknologi, naturvidenskab og kommunikation

HTX er en 3-årig gymnasial uddannelse, hvor du får nye fag inden for teknik, teknologi, naturvidenskab, kommunikation og IT. Fagene har du sammen med almene fag, som du kender fra grundskolen. Problemstillingerne du arbejder med i undervisningen, vil tage udgangspunkt i den virkelighed, du møder uden for skolen. Undervisningen vil bære præg af en vekselvirkning mellem et teoretisk og praktisk fokus.

HTX starter med et grundforløb på tre måneder. Forløbet afsluttes i første uge af november, hvorefter du vælger en af de studieretninger, som U/NORDs tekniske gymnasier udbyder.

Mød elever fra vores Tekniske Gymnasier

Studieliv på Hillerød Tekniske Gymnasium

Vælg din studieretning

Din studieretning giver dig mulighed for at specialisere dig inden for fag, som interesserer dig. Hver studieretning indeholder både studieretningsfag og en række obligatoriske fag.

Derudover skal du vælge et antal valgfag. Dine muligheder for at vælge valgfag afhænger af hvilken stidieretning, du har valgt.

Dit valg af studieretning kommer til at afgøre de studieture, virksomheder og videregående uddannelser, du kommer til at opleve i din gymnasietid.

 

Mød eleverne på Hillerød Tekniske Gymnasium
" Jeg valgte at tage en HTX, da jeg har en stor interesse for de naturvidenskabelige fag. Efter gymnasiet vil jeg gerne læse til ingeniør inden for byggeri og design. "
Mads elev på Hillerød Tekniske Gymnasium

Med HTX holder du alle muligheder åbne

Hvis du i fremtiden gerne vil arbejde eller læse videre inden for enten det naturvidenskabelige område eller inden for IT og kommunikation, så giver HTX dig et godt udgangspunkt for at gøre dine drømme til virkelighed.

Søg ind på HTX

Ansøg her