Her kan du tage STX

Studentereksamen som danner dig for livet

STX er den almene studentereksamen, hvor du fortsætter med de fag, du kender fra grundskolen, men hvor du får mulighed for at vælge retning, alt efter hvad der interesserer dig. Du bliver klar til at læse videre på langt de fleste videregående uddannelser.

STX starter med et grundforløb på tre måneder. Forløbet afsluttes i første uge af november, hvor du vælger en af de studieretninger, som U/NORD udbyder.

 

Læs mere om STX
Mød eleverne på Lyngby Gymnasium
" Lyngby Gymnasium har fokus på omverdenen. Det virker godt for mig, at man først har noget teori, og at man derefter kommer ud og afprøver det i virkeligheden. "
Sofie Elev på Lyngby Gymnasium
STX studieretninger

Studieretning - gør din studentereksamen til din egen

Din studieretning giver dig mulighed for at specialisere dig indenfor fag, som interesserer dig. Hver studieretning indeholder både studieretningsfag og en række obligatoriske fag.

Derudover skal du vælge et antal valgfag, alt efter din studieretnings sammensætning.

Vælg efter hvad du synes er spændende og undersøg på forhånd, om dit drømmestudie har krav til fag på et bestemt niveau.

 

Med STX bliver du klar til næste skridt

En gymnasial uddannelse med høj faglighed og kontakt til erhvervslivet, som forbereder dig på at læse videre indenfor samfundsvidenskab, naturvidenskab og humaniora.

Søg ind på STX

Ansøg her

Kom på besøg

Til Orienteringsaften får du mulighed for at møde elever fra STX, som kan fortælle dig meget mere om uddannelsen og de mange muligheder.

Hent brochure

Find mere info om STX på U/Nord.