Ansæt en elev eller lærling i praktik i din virksomhed

Bliv godkendt til at uddanne elever

Hvis I som virksomhed ønsker at have en elev, skal i godkendes som praktikvirksomhed.

Herefter kan I indgå en uddannelsesaftale med en eller flere elever afhængig af jeres godkendelse. En uddannelsesaftale udfyldes sammen med eleven, og både elev og virksomhed underskriver.

Kontakt

Har du brug for rådgivning kan du kontakte én af vores praktikpladskonsulenter.

Vi kan besvare spørgsmål om bl.a. godkendelse, uddannelsesaftaler og meget mere.

Hvorfor ansætte en elev?

Behovet for at uddanne faglært arbejdskraft er stort – prognoser viser, at der i fremtiden kan blive mangel på faglært arbejdskraft. I kan sikre et højt fagligt niveau i jeres virksomhed ved at tage en elev.

Den rigtige elev kan bidrage med ny viden, inspiration og nye relationer til virksomheden. Elever kan ”skræddersyes” til virksomheden. Velkvalificerede medarbejdere kan være med til at sikre virksomheden fremover.

Find information

Vil du gerne ansætte en elev, så finder du information hos Undervisningsministeriet.

Her finder du guides og vejledninger samt videoer, hvor du kan møde andre virksomheder, der har elever ansat.U/NORD - Uddannelse i Nordsjælland

Find en elev til din virksomhed

På vores portal kan i som virksomhed finde CVér fra elever, som er interesserede i en praktikplads og i kan også slå jeres ledige praktikpladser op, så de bliver set af vores elever.

Praktikservice.dk

Praktikplads - AUB

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i august 2016 en aftale, der belønner arbejdsgivere, som uddanner elever fra erhvervsuddannelserne. En del af aftalen hedder Praktikplads-AUB og bliver administreret af Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

Hvert år i april får arbejdsgivere, der er omfattet af Praktikplads-AUB et mål for, hvor mange elever, de skal ansætte inden året er gået.

Arbejdsgivere, der overstiger deres mål for elever, kan få bonus. De arbejdsgivere, der ikke lever op til deres mål, skal betale et bidrag til Praktikplads-AUB.

Læs om praktikplads-AUB

Hvem kan ansættes som elev

Før en elev kan ansættes, skal han/hun have færdiggjort en del af sit grundforløb.