På U/NORD kan du tage kokkeuddannelsen

Gastronom

På gastronomuddannelsen arbejder du med at lave mad. På skolen lærer du om gode råvarer, hvordan du tilbereder og anretter maden, og hvilke drikkevarer der passer til. En vigtig del af arbejdet går ud på at sammensætte et måltid, så det bliver en god oplevelse for gæsten.

Specialer på gastronomuddannelsen:

  • kok
  • smørrebrød og catering
  • gastronomassistent
Mød en elev fra kokkeuddannelsen
" Jeg har altid gerne villet være kok. På skolen lærer jeg både om faget, og så er der et rigtigt godt sammenhold. "
Elev på kokkeuddannelsen

Find elevplads

En erhvervsuddannelse er en blanding af skolegang på en erhvervsskole og praktik i en virksomhed, som du indgår en uddannelsesaftale med.

Der er rigtig gode muligheder for at finde ledige praktikpladser – mange virksomheder har faktisk svært ved at få besat alle de ledige pladser, så der er kamp om de dygtige elever.

Læs om at søge praktikplads

Læs mere

Mød Benjamin og Simon der går på Gastronouddannelsen

Mød Benjamin og Simon der går på Gastronomuddannelsen på U/NORD

Rejs ud i verden

På U/NORD har du mulighed for at tilføre din uddannelse et internationalt element.

Næste hold starter 10. august 2020

Tilmeld dig nu

Sådan bliver du kok

Når du starter på grundforløb 1, skal du vælge en fagretning. En fagretning er et tema, der introducerer dig for en gruppe af erhvervsuddannelser, som har noget fagligt tilfælles. Alle fagretninger giver dig de nødvendige kompetencer til at fortsætte på grundforløb 2. På den måde kan du bruge dit valg af fagretning til at afprøve dine interesser, uden at du lukker nogen døre bag dig.

Varighed: ½ år

Læs mere om fagretningerne på grundforløb 1

Grundforløb 2 (GF2) varer 20 uger og har til formål at give dig forudsætningerne for at kunne gennemføre hovedforløbet. GF2 afsluttes med en grundforløbsprøve.

Du kan tage Grundforløb 2 på Hillerød Tekniske Skole

Hovedforløbet i erhvervsuddannelserne veksler mellem praktikperioder i en virksomhed og skoleophold på U/NORD. På skolen får du fx undervisning i danske egnsretter, fisk og skaldyr og signaturretter samt køkkenpraktik og produktionshygiejne. Praktikdelen udgør størstedelen af hovedforløbet.

Du kan tage hovedforløbene på Hillerød Tekniske Skole

Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve, som består af en mundtlig eksamen samt en praktisk prøve. Prøverne afvikles på det afsluttende skoleophold. Når svendeprøven er bestået, er du udlært og modtager dit svendebrev.

Kontakt

Har du spørgsmål til uddannelsen, er du velkommen til at kontakte administrationen.

Jacob Krøyer Olsen

Uddannelseschef, Ernæringsassistent, Gastronom, Serviceassistent, Bådebygger og Sejlmager jko@unord.dk 91 33 01 46

Anne Funding

Uddannelsessekretær, Gastronom(kok) (grund- og hovedforløb) afp@unord.dk 48 22 53 25

Alaine Thorslev

Uddannelsesaftaler at@unord.dk 48 29 02 07

Susanne Dinesen

Skolepraktik sudi@unord.dk 48 29 01 76