Tømrer EUD

EUD
Lucas GF 1, tømrer / elektriker 2022

Med en uddannelse som tømrer kan du komme til at arbejde med alle træopgaver inden for byggeri, til- og ombygning af huse, erhvervsbygninger og forskallingsarbejder i forbindelse med bygning af fx broer og havne. 

På uddannelsen får du undervisning i værktøj, maskiner, arbejdsmiljø, materialeforståelse, tegning og konstruktion. Du vil også få fag som teknologi og matematik. 

 

Det lærer du på uddannelsen

  • Udføre arbejdsopgaver og konstruktioner 
  • Anvende og vedligeholde værktøj og maskiner
  • Lave plantegninger og planlægge opgaver
  • Rådgive og vurdere om materialer pris, kvalitet m.m.
Tømrere kan jo bygge alt i træ, det er kun fantasien, der sætter begrænsningerne.
Tanja, elev på tømreruddannelsen

Jobmuligheder

Som færdiguddannet tømrer har du mange muligheder. Du kan blive selvstændig - eller ansat i både små og store virksomheder. 

Du har også mulighed for at videreuddanne dig til eksempelvis byggekoordinator, byggetekniker, energiteknolog eller bygningskonstruktør. 

EUD-uddannelsen 

EUD står for erhvervsuddannelse - og er din vej til at blive faglært. Uddannelsen veksler mellem skoleforløb og oplæring og tager 4 - 4,5 år. 

Uddannelsen giver både direkte adgang til jobs som faglært og mulighed for at tage en videregående uddannelse på fx et erhvervsakademi. 

Tømreruddannelsen kan også tages som en EUX-uddannelse.  

Uddannelsesoversigt, tidslinje, tømrer EUD

 

 

 

Uddannelsesforløb 

Uddannelsen består af et grundforløb samt et hovedforløb, der veksler mellem perioder på din læreplads og perioder på skolen. Er du over 25 år, har du mulighed for at få forkortet uddannelsen på baggrund af praktisk erfaring. Læs mere om mulighederne som voksenlærling.

Grundforløb 1

Varighed: ½ år

Hvis du har afsluttet 9. eller 10. klasse for mindre end 14 måneder siden, starter uddannelsen til tømrer med grundforløb 1. 

På grundforløb 1 vælger du en spændende fagretning, der introducerer dig for en gruppe erhvervsuddannelser. På den måde kan du afprøve dine interesser og fagene, inden du vælger den fagretning, du gerne vil fortsætte på. 

Læs om alle fagretningerne på Grundforløb 1

Grundforløb 2

Varighed: ½ år

På grundforløb 2 bliver du klædt på til at kunne gennemføre hovedforløbet med undervisning og oplæring ude i en virksomhed. Grundforløbet afsluttes med en grundforløbsprøve.

Hvis det er mere end 14 måneder siden, du har afsluttet folkeskolen eller 10. klasse, har du mulighed for at starte direkte på grundforløb 2.

Hovedforløb/oplæring

Erhvervsuddannelsernes hovedforløb veksler mellem oplæringsperioder i en virksomhed og skoleophold på U/NORD. Oplæringsdelen udgør størstedelen af hovedforløbet, mens du på EUD-uddannelsen har skoleophold i kortere perioder end på EUX-uddannelsen.

Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve, som består af en mundtlig eksamination samt en praktisk prøve. Prøverne afholdes på det sidste skoleophold.

Når svendeprøven er bestået, er du udlært.

Kan du få en læreplads?

Der er over 1.000 virksomheder, der uddanner tømrerlærlinge, i Nordsjælland, og derfor er der rigtig gode muligheder for at få en spændende læreplads. 

U/NORD hjælper dig hele vejen, og du vil i løbet af uddannelsen blive undervist i at lave et rigtig godt CV, og hvordan du møder op i virksomheden, når du er ude for at søge læreplads. 

 

Andre emner, du måske interesserer dig for
Håndværk og erhverv