PORTRÆT

Elsker du sociale medier? På HTX kan du blive en del af et unikt creator-netværk

På Hillerød Tekniske Gymnasium, U/NORD er det eleverne, der laver indhold til skolens sociale medier. Det er både sjovt og hyggeligt at være en del af fællesskabet, fortæller Oline, der går i 3.g.
Oline Weng Prect - HTX, creator, 2024

TikTok, Instagram og Facebook. På HTX i Hillerød er det eleverne i skolens creator-netværk, der er med til at bestemme og lave det indhold, der bliver postet på de sociale medier – og som dermed fortæller om livet på Hillerød Tekniske Gymnasium, U/NORD.

- Vi laver content til skolens sociale medier. Det kan være at informere om et arrangement, men det kan også være videoer, hvor vi snakker om fordomme, om HTX eller om at være gymnasieelev på en selvironisk måde. Vi prøver også at følge nogle af de trends, der er på sociale medier, siger Oline Weng Precht, der går i 3.g på Hillerød Tekniske Gymnasiums Biotek og Matematik-linje og er en del af creator-netværket. 

Vidste du.. 

at du kan blive creator på alle U/NORDs skoler og være med til at producere unikt indhold til vores sociale medier?

Cirka en gang om måneden mødes eleverne fra creator-netværket og brainstormer ideer til det indhold, der skal produceres i den kommende tid. Arbejdet ligger uden for undervisningstiden, og der er mange fordele ved at være med og prøve kræfter med noget andet end undervisningen, fortæller Oline:

- Jeg har lært nogle værktøjer og programmer at kende og arbejder med noget kreativt, der måske ikke lige ligger i min studieretning. Og så er der et rigtig godt fællesskab i creator-netværket. Jeg meldte mig ind med nogle af mine venner, men man møder også mange andre på tværs af studieretninger og årgange. Vi tager også ud på roadtrip og laver noget fra alle de forskellige skoler. Det er vildt sjovt.

Man møder mange på tværs af studieretninger og årgange, og laver content fra alle de forskellige skoler. Det er vildt sjovt.
Oline Weng Precht, Hillerød Tekniske Gymnasium

 

Hvem har ikke fordomme?

Oline har været en del af creator-netværket siden 2.g, men valgte egentlig HTX-uddannelsen, fordi hun gerne ville have matematik og en lille smule for at slippe for nogle af de gymnasiefag, man skal have på det almene gymnasium.

To elever med kitler på laver eksperiment i fysiklokalet
Sundhed og videnskab, Tech og innovation

- Jeg vil gerne læse medicin bagefter, så jeg skal jo have matematik på A-niveau, og så kunne jeg slippe for idræt og fransk på HTX – og det ville jeg gerne, siger Oline.

- Jeg havde selvfølgelig nogle fordomme om HTX, inden jeg startede. Jeg troede, det ville være lidt nørdet, men her er så mange forskellige typer, og så er her ikke så mange slackere som andre steder. Her er et højt fagligt niveau, og det er rart, at man både kan få hjælp af sine klassekammerater, og at man ikke er den eneste i en gruppe, der laver noget.

Hillerød Tekniske Gymnasium har omkring 600 elever fordelt på de tre gymnasiale årgange og forskellige studieretninger inden for blandt andet matematik, biotek og kommunikation. Foruden fagene, der hører til studieretningerne, har eleverne mulighed for at tilvælge de valgfag, de synes lyder spændende.  

HTX er den studentereksamen, der giver adgang til flest videregående uddannelser på eksempelvis universiteterne eller professionshøjskoler.   

Læs mere om studieretningerne og fagene på HTX.

 

Se hvad andre siger

Vælg en historie nedenfor og se video, billeder og historier fra andre

  • Mød Oscar der læser Kommunikation/IT-Design på HTX

    Personligt vil jeg gerne arbejde med noget i fremtiden, hvor jeg kan få lov at tegne.

    Oscar
    Kom/IT-Design
  • Erik Grønborg, Team Danmark-elev HTX, 2024

    Team Danmark-elev på HTX

    Erik
    Mat-Fys
  • Marie, Team Danmark, HTX, 2024

    Team Danmark-elev på HTX

    Marie
    Mat-Biotek