HTX

Mat-Biotek

Matematik A + Bioteknologi A
To elever med kitler på laver eksperiment i fysiklokalet

Drømmer du om en fremtid med en naturvidenskabelig eller sundhedsvidenskabelig uddannelse? Og vil du arbejde med den nyeste teknologi inden for området — ikke kun teoretisk, men også i praksis?

På studieretningen med bioteknologi og matematik på A-niveau kommer du til at beskæftige dig med fx kloning, medicinfremstilling og gensplejsning, både fra en etisk og en faglig synsvinkel.

Undervisningen i bioteknologi tager udgangspunkt i viden og metoder fra biologi, men inddrager også andre fag, særligt kemi og matematik. Matematik er vores vigtigste redskab, når vi behandler og fortolker data fra bioteknologien.

Anvendt matematik giver os mulighed for at arbejde med egne resultater fra undervisningen i bioteknologi og andre naturvidenskabelige fag.

Derfor skal du vælge studieretningen

Hvis du brænder for matematik og ønsker at læse videre på en natur- eller sundhedsvidenskabelig uddannelse, skal du vælge denne studieretning.

På uddannelsen sættes matematikkens og biologiens teorier og metoder i forbindelse med den nyeste teknologi inden for det naturvidenskabelige felt.

Den teoretiske viden vil du få rig mulighed for at bruge, når vi i undervisningen går eksperimentelt til værks i skolens egne lokaler, eller når vi besøger virksomheder og andre uddannelsesinstitutioner.

Det lærer du på studieretningen

Du lærer bl.a. at udføre eksperimenter og undersøgelser og at formidle dine forsøg og resultater både mundtligt og skriftligt.

Der hører en del læsning af lærebøger og forskellige typer tekster til faget, og du skal også regne med en del skriftligt arbejde.

I matematik på A-niveau opnår du forståelse for matematiske metoder, teorier og modeller. Du udvikler dine evner til at formulere og løse matematiske problemer både teoretisk og praktisk, fx inden for teknik og naturvidenskab.

5 ting du i hvert fald kan lære i løbet af uddannelsen

  1. CAS-redskaber og andre matematiske IT-hjælpemidler
  2. Om fremstilling og anvendelse af enzymer
  3. Om genteknologi
  4. Analysemetoder fra lægevidenskaben
  5. Om fremstilling af nye lægemidler
     

Uddannelsesforløb

Du starter med et grundforløb på 3 måneder, hvorefter du vælger en studieretning.

Med denne studieretning kommer de tre år til at se sådan ud:

1.G 2.G 3.G
Matematik A Matematik A Matematik A
Bioteknologi A Bioteknologi A Bioteknologi A
Samfundsfag C Dansk A Dansk A
Dansk A Fysik B Teknikfag A
Fysik B Kemi B Idéhistorie B
Kemi B Engelsk B Studieområde
Engelsk B Teknologi B Valgfag B/A
Teknologi B Idéhistorie B  
Informatik C Studieområde  
Studieområde Valgfag C  

Karrieremuligheder

Med en HTX-studentereksamen kan du læse videre på de fleste videregående uddannelser. For denne studieretning er disse uddannelser fx oplagte:

  • Bioanalytiker
  • Radiograf
  • Laborant
  • Læge
  • Dyrlæge
  • Biolog
  • Sygeplejerske
Andre emner, du måske interesserer dig for
Sundhed og videnskab Tech og innovation