HTX

Kom/IT-Pro

Kommunikation/IT A + Programmering B
Sammenhold på HTX

Kommunikation/IT og Programmering er to fag, der i samspil lærer dig at producere god, digital kommunikation, fx på internettet.

Du kommer til at udvikle løsninger til forskellige programmerbare platforme som fx almindelige computere, smartphones, tablets, smart-TV og robotter.

Du kommer også til at arbejde med hjemmesider, posters, spil/apps, webbannere, foto, film og meget mere. Her er det vigtigt, at god kommunikation bliver støttet og går hånd i hånd med avanceret programmering.

De to fag kombinerer det brugerrettede og formidlende med funktionalitet og brugervenlighed.

I faget Kommunikation/IT på A-niveau får du teoretisk og praktisk kendskab til kommunikation igennem digitale medier og trykte produkter, mens du med faget programmering på B-niveau kommer helt ind i ’maskinrummet’ på de teknologier, der i årene fremover vil præge erhvervslivet og samfundet generelt.

Derfor skal du vælge studieretningen

Hvis du interesserer dig for kommunikation på digitale platforme, er denne studieretning noget for dig. Undervisningen giver dig viden om, og de bedste forudsætninger for at programmere apps, hjemmesider og lignende, så budskabet kommer klart frem.

Denne viden opnår du gennem både teoretiske og praktiske opgaver i undervisningen. Opgaverne er ofte stillet af en ekstern samarbejdspartner eller virksomhed og er derfor realistiske og virkelighedsnære.

Det lærer du på studieretningen

Du kommer til at arbejde med kommunikation i overordnet forstand, men også mere praktisk – fx i form af grafik og layout, fortælleteknik, videoredigering og 3D-modellering.

Du lærer at udvikle intelligente og interaktive løsninger, men også at lave større objektorienterede programmer inden for emner som fx billedgenkendelse, kunstig intelligens eller maskinlæring.

Du bliver i stand til at udvikle og skabe løsninger, der har værdi for både det enkelte menneske, organisationer og samfund.

Faget indeholder en del praktiske opgaver, hvor du arbejder med større og mindre IT-systemer.

6 ting du i hvert fald kan lære i løbet af uddannelsen

  • Hvordan kommunikation tilrettelægges for at påvirke en bestemt målgruppe
  • At udføre analyser af målgrupper og markedsforhold
  • Valg af passende medie- og IT-værktøjer til kommunikation
  • Kendskab til grafisk formsprog, levende billeder og brug af interaktive medier
  • Forskellige strategier, teorier og modeller inden for kommunikation
  • Om maskinlæring, ’Big Data’ og intelligente systemer.
      

Uddannelsesforløb

Du starter med et grundforløb på 3 måneder, der giver dig en introduktion til de forskellige fag. Derefter vælger du den studieretning, der passer dig bedst. Med denne studieretning kommer de tre år til at se sådan ud:

1.G2.G3.G
Kommunikation/IT AKommunikation/IT AKommunikation/IT A
Dansk ADansk ADansk A
Matematik BMatematik BTeknikfag A
Fysik BFysik BIdéhistorie B
Kemi BKemi BProgrammering B
Engelsk BEngelsk BStudieområde
Teknologi BTeknologi BValgfag
Biologi CIdéhistorie B 
Samfundsfag CStudieområde 
Studieområde  

Karrieremuligheder

Med en studentereksamen kan du læse videre på de fleste videregående uddannelser. For denne studieretning er disse uddannelser fx oplagte:

  • IT-ingeniør
  • Datalogi
  • IT-programmør
  • Digital kommunikation
Andre emner, du måske interesserer dig for
Sprog, kommunikation og samfund Tech og innovation