Administration

Hovedforløb på EUX Business
Elev på businessuddannelsen sidder og arbejder ved computer

Vælger du specialet administration, kommer du til at arbejde med fx kommunikation og formidling, kundeservice, dataindsamling og sagsbehandling.

Du lærer at tage dig af et firmas forskellige administrative funktioner, så du fx kan deltage i projektstyring, opdatering af hjemmesider, sagsbehandling mv. Du lærer også at formulere dig på andre sprog og bruge forskellige IT-programmer.

Du kan blive ansat i mange typer af virksomheder inden for fx produktion, service eller handel.

 

Derfor skal du vælge uddannelsen

Du skal vælge specialet administration, hvis du interesserer dig for:

Dataindsamling og databehandling

Dataindsamling og databehandling indgår i den interne servicering af ledelsen i virksomheden. I en moderne virksomhed er dataindsamling i moderne omtale ”Big Data” grundlaget for at tage beslutninger og styrer og lede virksomheden i den rigtige retning.  Fremtiden administrationsmedarbejdere skal derfor kunne udføre denne type arbejdsopgave.

Kundekontakt

Her lærer du om servicekoncepter, værktøjer og teoretiske modeller om god service. Det omhandler desuden viden om kommunikation og formidling som du også kommer til at lære om på administrationsuddannelsen.

Projektadministration

Projektadministration er et centralt område hvor du lærer om at organisere og optimere, kvalitetssikre og koordinere arbejdsprocesser. Dette er helt centrale kerneopgaver for en administrativ medarbejder.

Sagsbehandling

Sagsbehandling omhandler at du træffer afgørelser omkring forhold der er forbundet med formelle regler og lovgivningen. Inde for offentlig administrationsuddannelsen er dette det mest centrale arbejdsområde. Inde for den private administrationsuddannelse er sagsbehandling aktuelt, hvis du arbejder inde for et område hvor du her skal administrere efter gængse arbejdsmarkedsregler og lovgivning. Dette kunne være i en HR- afdeling.

Kommunikations- og informationsopgaver

Kommunikations- og informationsopgaver er meget vigtige arbejdsområde inde for administration. Du lærer både om mundtlig kommunikation så du kan håndtere kunder professionelt og du lærer også at kommunikere og formidle skriftligt 

Det lærer du på uddannelsen

  • Professionel kundekontakt både face to face, virtuelt og gennem telefonbetjening.
  • Formidling af budskaber og meddelelser ud fra teoretiske tilgange, segmentering af målgrupper og formidlingsplatforme, herunder sociale medier.
  • Optimering og kvalitetssikring af arbejdsprocesser, der bidrager til virksomhedens interne organisatoriske kvalitet og eksterne konkurrenceevne.
  • Personlig fremtoning og præsentationsteknik, der kan give dig et solidt fundament for livet, i situationer hvor du skal formidle overfor en større forsamling, eller blot til en mindre gruppe af mennesker.
  • Samarbejdspsykologi og indsigt i personlighedstyper, der giver dig en bredere forståelsesramme for mennesketyper og forskellige roller på en arbejdsplads og dermed et bedre grundlag for det gode samarbejde i dit nuværende og fremtidige arbejdsliv.
  • Generelle IT- kompetencer og metoder i form af dataindsamling, kildekritik, metodelære herunder kvalitativ og kvantitativ dataindsamling samt databehandling og formidling.

Hvordan kommer du i gang?

Uddannelsen i Administration foregår primært som elev i en virksomhed med en række kortere skoleforløb undervejs. For at kunne søge læreplads som elev skal du have gennemført et EUX Business-grundforløb på en handelsskole, eller have taget en HHX-studentereksamen.

Du kan også komme hurtigt i gang, hvis du har en studentereksamen fra en anden gymnasieretning. Så skal du blot supplere med et fem ugers EUS-forløb på handelsskolen – så er du klar til at søge læreplads hos en virksomhed.

Hvis du er over 25 år, vil skolen starte med at vurdere, om du har relevant erfaring som betyder, at du kan tage uddannelsen på kortere tid.

Afsluttende fagprøve

Uddannelsen afsluttes med en fagprøve, som er en konkret arbejdsopgave i virksomheden, du som elev skal planlægge og gennemføre. Fagprøven samler hele uddannelsesforløbet på erhvervsuddannelsen i en skriftlig opgave, som du præsenterer og evaluerer ved en mundtlig eksamen.

Andre emner, du måske interesserer dig for
Sprog, kommunikation og samfund